7 redenen waarom iedereen wil tennissen bij TV In den Boogaerd! 

27 februari 2020


7 redenen waarom iedereen wil tennissen bij TV In den Boogaerd!
 

In Hoofddorp en omgeving kun je kiezen uit talloze sporten. Voetbal, hockey, zwemmen…er is keus genoeg! Ook zijn er heel wat mensen in de regio die graag tennissen. Er zijn de nodige tennisclubs: alleen in Hoofddorp zelf hebben we al drie grote tennisverenigingen! En dat is niet voor niets: tennis is een leuke sport. Je legt ongemerkt heel wat meters af op de tennisbaan maar omdat het spelletje zo leuk is, heb je dat helemaal niet door!

Kortom, tennis is echt de ideale sport voor wie meer wil bewegen maar geen zin heeft in een muffe sportschool met saaie fitness-oefeningen. Bovendien is tennissen ook nog eens een hele gezellige sport, zeker wanneer je bij TV In den Boogaerd tennist! Want waarom zou je bij onze vereniging willen tennissen? In dit artikel geven we je de zeven belangrijkste redenen waarom wij toch de leukste tennisvereniging van Hoofddorp zijn!

Het is het mooiste tennispark van Hoofddorp
Ja, dit durven we met een gerust hart te zeggen! We zijn heel trots op ons mooie tennispark, dat er goed verzorgd bij ligt. Niet alleen zijn onze tien gravelbanen keurig onderhouden, ook de aankleding van het park vinden we heel belangrijk. Zo gaan we ieder jaar met een groep vrijwilligers aan de slag om het park voor het tennisseizoen weer netjes op te knappen. Rondom de tennisbanen ligt veel groen en bij nagenoeg elke baan staan er bankjes voor wie bij de wedstrijden wil kijken. De tennisbanen zijn in sets van twee banen aangelegd, zodat je weinig last hebt van ‘ballen van de buren’. En hebben we ons zonnige terras al genoemd? Omdat het terras wat hoger ligt, heb je een prachtig uitzicht over het park. Ideaal om met een hapje en drankje nog even na te kletsen na het sporten.

Een gezellige vereniging
Bij TV In den Boogaerd vinden we niet alleen het tennissen zelf belangrijk, we zorgen er ook graag voor dat het gezellig is. Dat doen we bijvoorbeeld door leuke evenementen te organiseren en we sluiten elke voorjaarscompetitie af met een drukbezochte barbecue. Een paar keer in de week kun je meedoen met een tossochtend of -avond, zodat je makkelijk nieuwe mensen leert kennen. We merken dat nieuwe leden snel in onze vereniging opgenomen worden en daar doen we ook echt ons best voor! 

Betaalbaar tennissen
Omdat TV In den Boogaerd een gezonde vereniging is, kunnen we de contributie betaalbaar houden. We zijn namelijk de goedkoopste vereniging van Hoofddorp! Voor nieuwe leden hebben we namelijk hele aantrekkelijke instappakketten zodat jouw kennismaking met de tennissport en onze vereniging heel betaalbaar is. In ons clubhuis werken we met vrijwilligers die achter de bar staan. Daardoor kunnen we ook de prijzen van onze drankjes laag houden. 

We organiseren leuke toernooien
We noemden het net al even: we organiseren heel wat evenementen tijdens het tennisseizoen. Zo trappen we ieder jaar af met een drukbezocht Openingstoernooi, worden er jaarlijks clubkampioenschappen single en dubbel gehouden en kun je natuurlijk meedoen met ons befaamde In den Boogaerd Open Toernooi! Tennissers uit de hele regio komen in juni naar ons park voor dit toernooi en het is altijd een hele gezellige week. Overdag vindt het In den Boogaerd Veteranen Open Toernooi plaats waar alle spelers vanaf 50 jaar en ouder welkom zijn. Daarnaast hebben we nog de nodige gezelligheidstoernooitjes, zoals de Men Only, Ladies Only, het Thuisblijverstoernooi en het Bridge/Tennistoernooi. Ook voor de jeugd worden er veel toffe activiteiten georganiseerd door onze tennisschool en jeugdcommissie. 

We bieden uitstekende tennislessen aan
De tennisschool Hoogland-Wiers verzorgt de tennislessen bij onze vereniging. Niet alleen voor jeugdleden maar ook aan seniorleden. Er wordt lesgegeven op alle niveaus dus er is altijd wel een lesgroep waar je bij aan kunt sluiten. Op deze pagina kun je meer lezen over de tennisschool, tennisles en over de tarieven voor het lessen. De enthousiaste tennisleraren doen er alles aan om jouw techniek te verbeteren, maar wel op een manier dat tennisles ook echt leuk is! 

We zijn een ambitieuze vereniging
Onze vereniging zit niet stil. We zijn voortdurend aan het kijken waar we ons verder kunnen ontwikkelen en hoe we dingen kunnen verbeteren. Voor ons is het belangrijk dat de leden zich thuis voelen! Zo hebben we onlangs een mooie nieuwe blokhut op het terrein geplaatst waar de wedstrijdcommissie tijdens toernooien kan zitten. Ook wordt er door het bestuur vaak overlegd over wat er verbeterd kan worden zodat de vereniging nog leuker wordt! 

Volop mogelijkheden om te tennissen
Bij onze vereniging kun je volop spelen. Tussen april en oktober is er doordeweeks elke avond baanverlichting en bardienst. Overdag kun je spelen wanneer je wilt, behalve wanneer alle banen in gebruik zijn voor competitie (op de zaterdagen in het voor- en najaar), toss of tijdens toernooien.  Als het heel druk is en alle banen zijn bezet, wordt er gebruik gemaakt van een afhangsysteem zodat je soms even moet wachten tot er een baan vrij komt. Zo zorgen we er voor dat zelfs op drukke avonden iedereen aan de beurt komt!Er zijn altijd wel mensen te vinden om mee samen te spelen. We hebben een (besloten) Facebookgroep van onze vereniging, waar je heel eenvoudig je oproepje om te spelen in kunt plaatsen. Ook wordt er door onze vereniging op allerlei niveaus en op verschillende dagen competitie gespeeld, waar je uiteraard aan deel mag nemen. Kortom, wat houdt jou nog tegen om lid te worden bij TV In den Boogaerd? De mooiste, leukste en goedkoopste tennisclub van Hoofddorp nodigt jou van harte uit om te komen tennissen! Neem snel een kijkje op de pagina ‘Lid worden’ voor meer informatie over de mogelijkheden. Heb je nog vragen? Stuur gerust een mailtje naar [email protected]

Nieuwscategorieën