Coronamaatregelen en nieuws

19 maart 2020

** Update 25 Mei ** 

Beste leden,
 
Het kabinet heeft de maatregelen tegen de bestrijding van het coronavirus weer wat versoepeld. Na de jeugd t/m 18 jaar mogen wij als volwassenen vandaag ook weer de baan op.Een beetje ontspanning en beweging in onze favoriete sport is gezond en doet ons immers allemaal goed.

We hebben ons te houden aan de geldende richtlijnen van de bonden en de gemeente Haarlemmermeer. Spelen kan daarom enkel onder de gestelde voorwaarden. Wij dienen deze als vereniging te waarderen en na te leven.

Als bestuur van In den Boogaerd hebben wij de volgende aandachtspunten geformuleerd die door iedereen zal moeten worden gevolgd:
 • Spelen kan enkel nadat online een baan is gereserveerd. Zonder reservering kan er niet gespeeld worden. Op deze webpagina vind je een heldere uitleg hoe een baan te reserveren. 
 • Deze online reservering is van tijdelijke aard, maar voorkomt op dit moment een ongecontroleerde stroom van leden.
 • Er kan gereserveerd worden in blokken van 60 minuten
 • Bij aankomst op het park dienen de handen te worden gereinigd.
 • Tijdens de wedstrijden vermijd je fysiek contact met je tegenstander
 • We houden te allen tijde rekening met 1,5 meter afstand
 • De kantine en het terras zijn niet open. Het bestuur zal voorlopig zorgen dat ’s avonds de lampen aan gaan.
 • Kom maximaal 10 minuten van tevoren naar het park en vertrek direct na het spelen. 
 • Blijf thuis als je verkouden bent, koorts hebt en/of hoest.
 • Maak geen gebruik van de kleedkamer en douche op het park.
 • Op het park zullen posters met richtlijnen bevestigd worden: lees deze vóór het spelen goed door! Je kunt deze ook thuis alvast doorlezen via deze website
Het mag duidelijk zijn dat de versoepeling nog niet direct een aanzet is om het verenigingsgevoel een boost te geven maar laten we blij zijn dat we weer mogen sporten en bewegen. De eerste stappen worden gezet en we kunnen elkaar weer tegenkomen op ons park aan de Adrianahoeve.

Graag doen wij als bestuur ook een appel op uw moreel besef en vragen we iedereen om rekening te houden met elkaar. Houd bij het reserveren van jouw baan in gedachten dat andere leden ook graag willen tennissen. Houd je aan de regels zodat we met drie weken de volgende versoepeling tegemoet kunnen zien. Dit is in ons aller belang!

Kijk voor alle verdere informatie op onze website die wij proberen up to date te houden met alle nieuws berichten.

Met vriendelijke groet en tot op de baan!

Jeroen Kleinhout

** Update 26 April ** 

Beste Leden,

Hierbij de laatste informatie van de KNLTB:

https://www.centrecourt.nl/actueel/nieuws/2020/04/nieuws/

Zie tevens de nieuwsbrief van 26 April voor meer nieuws omtrent In den Boogaerd. 

** Update 4 April ** 

Het kabinet heeft de verregaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus verlengd. Scholen, horeca en sportclubs moeten t/m 28 april dicht blijven om verspreiding van het virus tegen te gaan. Wat betekent dit voor tennis en padel in Nederland? Lees hier de laatste update.

Nederland heeft iedereen nodig in de aanpak tegen het coronavirus. Daarom blijven sportclubs gesloten t/m 28 april en mogen er geen georganiseerde sportactiviteiten plaatsvinden, ook niet in kleine groepen. De maatregelen van de regering betekenen dus ook dat tennisparken gesloten blijven en tennis en padelactiviteiten er niet mogen plaatsvinden om de kans op verspreiding van het virus te minimaliseren. De gezondheid en veiligheid van iedereen staat voorop, we hopen op jullie begrip in deze tijden.

NB. We realiseren ons dat tennis bij uitstek een sport is die je op veilige afstand van elkaar kan uitoefenen. KNLTB, NGF (golf) en NOC*NSF zijn veelvuldig in overleg met het ministerie van VWS en het RIVM over het hervatten van vrij tennissen en trainingen onder bepaalde voorwaarden zodra de situatie het toe laat.

Voor alle vragen over vrij tennissen, trainingen, baanonderhoud, contributies en financiële tegemoetkomingen, kijk hier bij de veelgestelde vragen.

Competities

De start van de KNLTB Voorjaarscompetitie en de Kia Tenniskids competitie blijft voorlopig uitgesteld naar begin mei.Het kabinet heeft aangekondigd op 21 april een besluit te nemen over het vervolg van de maatregelen na 28 april. De KNLTB neemt zo snel mogelijk na 21 april het besluit of de nieuwe startdatum en planning van de competities haalbaar is of dat nieuwe aanpassingen nodig zijn. Dit is afhankelijk van de situatie en dan geldende maatregelen met betrekking tot het coronavirus. We houden ons hierbij aan de adviezen vanuit het RIVM en NOC*NSF.

Voor meer dan 200.000 tennissers is de competitie hét hoogtepunt van het tennisseizoen. En voor veel verenigingen draagt de competitieperiode bij aan het clubgevoel en is het een belangrijke bron van horeca-inkomsten. We proberen er dan ook alles aan te doen om de competitie door te laten gaan, voor zover de situatie het toelaat. Uiteraard staat de gezondheid van onze leden voorop.

We zijn alle mogelijke scenario's en bijbehorende consequenties aan het bekijken. We denken dan na over vragen als ‘Hoeveel speeldagen zijn er nog tot ...? Welke toernooien en evenementen zijn er? Welke capaciteit is er op clubs?’ We hopen vooralsnog op het scenario, waarin de voorjaarscompetitie in het weekend van 9 en 10 mei van start gaat en in de weken daaropvolgend kan worden gespeeld. Als dat niet door kan gaan, dan hebben we nog andere mogelijkheden, denk bijvoorbeeld aan het verder opschuiven of helemaal verplaatsen. Of kleinere poules maken en minder speeldagen. En het helemaal cancelen van de voorjaarscompetitie is natuurlijk ook een optie.

Welke keuze we ook maken, het zal ingrijpende gevolgen hebben voor verenigingen, spelers en onze organisatie. Daarom nemen we ook even de tijd om hier een beslissing over te nemen. In deze tijd moeten we geen overhaaste beslissingen nemen

https://www.centrecourt.nl/actueel/nieuws/2020/03/veelgestelde-vragen-na-maatregelen-omtrent-coronavirus/

** Update 26 Maart ** 


Nieuwe maatregelen coronavirus: Wat betekent dit voor trainingen en competities na 6 april?

Het kabinet heeft in de strijd tegen het coronavirus op maandag 23 maart jl. nieuwe maatregelen getroffen. Bijeenkomsten en evenementen met vergunnings- en meldplicht zijn nu verboden tot 1 juni. Voor sportclubs en dus ook tennisparken geldt nog steeds dat ze gesloten zijn t/m 6 april. Wat betekent dit voor trainingen en competities na 6 april?

Het kabinet beslist komende dinsdag 31 maart hoe Nederland verdergaat met de bestrijding van het coronavirus. Het gaat om de maatregelen die tot 6 april gelden, dus onder meer over het thuiswerken en de sluiting van scholen, sportclubs, restaurants en musea. Wat betreft de trainingen en competities wordt uiterlijk 6 april besloten of die weer kunnen starten of dat de maatregel verlengd wordt.

De KNLTB kan nu dus nog niet precies zeggen wat de consequenties zijn voor tennis, trainingen en de start van de competities na 6 april. We houden hierover nauw contact met NOC*NSF en VWS.

We nemen nu geen overhaaste beslissing over het vervolg van de uitvoering van de competities. We willen alle scenario’s goed afwegen en de juiste keuzes maken voor de lange termijn. Hierbij zal de gezondheid van onze leden altijd voorop staan. Het voorlopige uitstel van de competities tot begin mei zoals vorige week aangekondigd blijft staan.


Dinsdag 31 maart en uiterlijk 6 april weten we meer over de maatregelen en de betekenis voor sport.

** 19 Maart ** 

Beste leden,

Hierbij de laatste informatie over de Voorjaarscompetitie en de Kia Tenniskids competitie:

https://www.centrecourt.nl/actueel/nieuws/2020/03/knltb-voorjaarscompetitie-en-kia-tenniskids-competitie-voorlopig-uitgesteld-tot-begin-mei/

Dit artikel wordt geüpdatet zodra er meer informatie beschikbaar is.

Het Bestuur

 

 

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 23 561 1450

Address

Adrianahoeve 12
2131 MN Hoofddorp