Een maand padel bij IdB

23 november 2021


Na de feestelijke opening van 23 oktober hebben veel bestaande tennisleden, en ook nieuwe padelspelers, de weg naar onze padelbanen gevonden. Wat wordt er fanatiek en met veel plezier gespeeld! Het enthousiasme spat er vanaf en het lijkt wel of de rally’s steeds langer en spectaculairder worden. Dat is niet zo gek, want padel staat bekend om de snelle leercurve.  

Appgroep
Er is inmiddels een zeer actieve appgroep waar nu al meer dan 50 (!) padelspelers in zitten. Via deze appgroep zoeken spelers elkaar op en ontstaan heel snel spontane dubbels en onderlinge partijtjes. Dat gaat bijvoorbeeld zo:

A: Is er iemand die dinsdagmiddag wil spelen?
B: Is goed, hoe laat?
A: 14.00 uur?
B: Nog twee spelers erbij?
C: Ik doe mee, leuk!
D: Hier nog een! Zin in!

Wil je er ook bij? Stuur dan een mailtje naar [email protected]  

Toss en ladder
We zijn in november ook gestart met een toss en zien dat daar veel spelers op af komen en dat is leuk! Afgelopen week waren er zelfs 15 deelnemers.
Deze toss is elke zaterdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur. 
Ook is er een speciale padel-laddercompetitie. Geef je op, want zo ontmoet je ook nieuwe tegenstanders. 

Externe boekingen
We merken dat padel echt in de lift zit; ook externen boeken regelmatig via padelboeker.nl een baan voor een potje padel. Dat vinden we natuurlijk fijn en bovendien genereert het wat extra inkomsten.    

Clinics
Er wordt niet alleen vrij gespeeld.
Professioneel trainer Rick van Tennisschool Hoogland – Wiers heeft, in de eerste weken na de opening, al een aantal clinics voor groepen beginnende padellers verzorgd. En momenteel geeft hij aan een aantal groepen, met heel veel plezier, een drieweekse padeltraining op de vrijdagavond en zaterdagochtend. Hij geeft aan dat niet alleen de deelnemers er veel plezier in hebben, ook hijzelf krijgt er heel veel energie van.  

Tegenslag
Helaas hebben we ook te maken gehad met een technisch probleem, waardoor het licht op baan 2 regelmatig uitviel. Dat is nu verholpen, zodat we in de komende donkere maanden lekker kunnen blijven padellen.
En we hebben gemerkt dat een van onze leenrackets kapot is terug gezet. Kan natuurlijk een keer gebeuren, maar het is wel zonde! Jammer ook dat de “gebruiker” zich nog niet heeft gemeld.  

Afspraken
Tenslotte willen we jullie in dit bericht nog even wijzen op een paar afspraken

  • Boek zoveel mogelijk met vier personen een dubbel van een uur. Mocht de baan daarna nog vrij zijn, dan kun je gerust wat langer doorspelen (gebruik dus niet de truc om twee singles achter elkaar te boeken, zodat je twee uur kunt dubbelen.)       
  • Meld introducés netjes aan. De hoofdboeker ontvangt aan het einde van de maand dan een factuur van € 5,-- per introducé. 

Word jij ook padellid per 1 januari?
Veel tennisleden hebben zich al aangemeld om aanvullend padellid te worden? Wil je dat ook, stuur dan een kort berichtje aan [email protected] , dan wordt het geregeld.

Wij wensen jullie veel padel plezier!
De Padelcommissie 

Nieuwscategorieën