Padel bij IdB: een goed idee?

30 november 2020


In december 2019 heeft het bestuur van IdB een paar leden gevraagd om de mogelijkheid voor het spelen van padel bij IdB te onderzoeken. Lees wat padel is en wat de padelcommissie heeft onderzocht.

Wat is padel?

Padel is een combinatie van tennis, squash en beachball. Je speelt het 2 tegen 2 op een baan met 4 glazen wanden. Het gebruik van de wanden om de baan geeft het spel een extra dimensie. Het is makkelijk op te pakken en geschikt voor jong en oud.

  • Net als bij tennis mag de bal 1 keer het oppervlakte raken voordat hij naar de overkant moet.
  • Net als bij squash kan dit de grond of de wand zijn. 

De wanden maken dat een onhaalbare bal alsnog haalbaar wordt, maar ook dat gevoel en tactiek nog belangrijker zijn dan bij tennis.
Een padelracket is kleiner dan een tennisracket en heeft geen snaren, maar is van fiberglas of carbon. Padel is de snelst groeiende sport in Nederland!

Padel en tennis kan goed samen

De KNLTB richt zich heel actief op padel en verwacht dat binnen tien jaar zo’n 500 tennisverenigingen de keuze hebben gemaakt voor padel en steeds meer spelers in aanraking komen met deze populaire sport. Weet je dat je padel het hele jaar door kunt spelen, dus ook in de wintermaanden? En dat je ook competitie kunt spelen?
In onderstaand filmpje zie je hoe je padel speelt: https://youtu.be/zlNresexCqo

Jouw interesse gewekt? Op de site van de KNLTB staat heel veel informatie.
Meer video’s en informatie 

Stand van zaken padelcommissie IdB

We hebben de volgende stappen al gezet:

  • overleg met de gemeente;
  • overleg met twee tennisverenigingen met padel: Bennebroek en Pim Mulier;
  • offertes van vijf mogelijke bouwers;
  • opstellen van een financieel plan;
  • overleg met de KNLTB.

Op basis hiervan komt de commissie tot de conclusie dat er goede mogelijkheden zijn voor padel bij IdB. Je geeft een tennisbaan op en krijgt er 2 padelbanen voor terug.

Hoe verder?

Voordat de commissie alles uitlegt in een ALV moeten er twee dingen gebeuren:

  1. Maak zelf kennis met padel: In het voorjaar krijgen alle leden de mogelijkheid om, via een clinic, zelf kennis te maken met padel en ook enthousiast te worden. Jullie ontvangen hier t.z.t. nog een uitnodiging voor.
  2. De gemeente heeft toegezegd garant te willen staan voor een lening die nodig is voor de aanleg van twee padelbanen. Hierover willen we meer duidelijkheid hebben. Dit is nog geen financiering, dus er worden nog geen verplichtingen aangegaan.

Versterking gezocht: iemand met technisch of bouwkundig inzicht

We zoeken nog versterking voor onze commissie. Concreet zoeken we iemand die mee kan kijken naar de offertes van de bouwers. Dus heb je ervaring met technische en/of bouwkundige projecten, laat het ons weten, we kunnen je expertise goed gebruiken.

Contact

We horen graag wat je van dit initiatief vindt. Laat nu al je enthousiaste reactie weten aan de padel commissie: [email protected]
Meer informatie volgt snel!

De commissie bestaat uit Erwin Faasse en Jeroen Klemann (leden IdB) Arthur van den Heerik (extern en nieuw lid als padel bij IdB doorgaat).

Nieuwscategorieën