Padel informatie

Padel bij IdB!

Neem je een introducé mee, dan gelden dezelfde regels als bij tennissen en betaal je een bedrag van €5,00 per keer. Dezelfde persoon kan maximaal 3 keer worden geïntroduceerd en een lid mag maximaal 5 keer per jaar iemand introduceren.

Niet-leden kunnen voor het spelen van padel een losse baan huren (zie hieronder bij "padelbaan huren", of lid worden van TV In den Boogaerd.  

Padellidmaatschappen bij In den Boogaerd voor nieuwe leden   

  • Een jaarlidmaatschap (januari-december) Padel Only kost € 195,--*;
  • Wil je daarbij in de zomermaanden (april-oktober) ook tennissen dan kost een Combi lidmaatschap Padel-Tennis € 230,--.  

* word je na 1 april, 1 juli of 1 oktober Padel Only-lid, dan wordt een gereduceerd bedrag berekend.

Voor bestaande leden geldt: Als je, naast je huidige tennislidmaatschap, ook padel wil spelen, dan kost dit voor een heel kalenderjaar € 50,-- extra. Stuur voor deze wijziging een e-mail naar de ledenadministratie: [email protected] zodat je lidmaatschap kan worden aangepast.

Voor jeugdleden gelden andere tarieven.

Padelbaan huren

Als je geen lid bent, of wilt worden, van TV In den Boogaerd, dan kun je een padelbaan huren via padelboeker https://padelboeker.nl/club/29702

Padellessen

Vanaf 1 november worden er ook padelclinics aangeboden door Tennisschool Hoogland-Wiers.

TV In den Boogaerd in Hoofddorp is nu ook een padelclub!!! Padel wordt in Nederland steeds populairder. Hoe dat kan? Padel is een interactieve sport die op ieder niveau plezier en uitdaging geeft.
Als je eenmaal begint met het spelen van padel wil je niet meer stoppen!

Rick Hoogland, geeft al ruim 10 jaar met veel enthousiasme tennistraining. Nadat hij zijn padelopleiding in Etten-Leur heeft afgerond is hij nu, als een van de weinigen in deze regio, ook officieel padel-trainer met een licentie.  lesmogelijkheden lees hier

Padelcompetitie

Vanaf het voorjaar 2022 kun je ook Padelompetitie spelen: lees verder

Wat is padel?

Padel is een relatief nieuwe racketsport in Nederland die razendsnel aan populariteit wint. Het is een combinatie van tennis en squash. 

Het speelveld van een padelbaan is kleiner (20 bij 10 meter) dan een tennisbaan en heeft een omheining van glas en hekwerk. Elke speelhelft, gescheiden door een net, is verdeeld in twee servicevakken en een achterveld, net als bij een tennisbaan dus. Bij padel speel je altijd twee tegen twee. 

Het padelracket heeft geen snaren, maar is in zijn geheel van kunststof (carbon, fiber of grafiet) met gaten voor vermindering van de luchtweerstand. De bal die je gebruikt bij padel lijkt sterk op een tennisbal. 

Zie ook KNLTB Padel voor de spelregels:
https://www.nlpadel.nl/alles-over-padel/ontdek-padel/wat-is-padel/spelregels/

Snel te leren

De basistechniek van padel is makkelijk aan te leren, waardoor je al snel hele leuke rally’s speelt, ongeacht het verschil in racketervaring. Padel is echt voor iedereen; jong en oud, beginner of ervaren, valide of minder valide, links- of rechtshandig, groot of klein. Je kunt dus met recht zeggen dat padel echt iedereen in beweging brengt. Kijk maar eens bij KNLTB Padel:
https://www.nlpadel.nl/alles-over-padel/ontdek-padel/wat-is-padel/

Spectaculair

Padel is spectaculair, snel en dynamisch door het gebruik van de wanden. Bovendien is padel attractief om naar te kijken. Op Youtube vind je veel prachtige rally’s, kijk maar eens bij World Padel Tour: https://www.worldpadeltour.com/en/

KNLTB en padel

De KNLTB richt zich heel actief op padel en verwacht dat in 2024 op zo'n 400 locaties 1100 padelbanen zijn. 
Weet je dat je padel het hele jaar door kunt spelen, dus ook in de wintermaanden? En dat je ook aan de KNLTB-padelcompetitie kunt meedoen?
Is jouw interesse gewekt? Op de site van de KNLTB vind je heel veel informatie.