Padel informatie

Padel bij IdB!

Het bestuur van IdB heeft in 2020 een Padelcommissie gevraagd om de mogelijkheid voor het spelen van padel bij IdB te onderzoeken. Bij een speciale ALV over padel in maart 2021 zijn de leden met een grote meerderheid akkoord gegaan met het aanleggen van twee padelbanen. Momenteel wordt hard gewerkt aan de realisatie ervan en alles is erop gericht om nog in 2021 padel bij IdB te kunnen spelen!

Wat is padel?

Padel is een relatief nieuwe racketsport in Nederland die razendsnel aan populariteit wint. Het is een combinatie van tennis en squash. 

Het speelveld van een padelbaan is kleiner (20 bij 10 meter) dan een tennisbaan en heeft een omheining van glas en hekwerk. Elke speelhelft, gescheiden door een net, is verdeeld in twee servicevakken en een achterveld, net als bij een tennisbaan dus. Bij padel speel je altijd twee tegen twee. 

Het padelracket heeft geen snaren, maar is in zijn geheel van kunststof (carbon, fiber of grafiet) met gaten voor vermindering van de luchtweerstand. De bal die je gebruikt bij padel lijkt sterk op een tennisbal. 

Zie ook KNLTB Padel voor de spelregels:
https://www.nlpadel.nl/alles-over-padel/ontdek-padel/wat-is-padel/spelregels/

Snel te leren

De basistechniek van padel is makkelijk aan te leren, waardoor je al snel hele leuke rally’s speelt, ongeacht het verschil in racketervaring. Padel is echt voor iedereen; jong en oud, beginner of ervaren, valide of minder valide, links- of rechtshandig, groot of klein. Je kunt dus met recht zeggen dat padel echt iedereen in beweging brengt. Kijk maar eens bij KNLTB Padel:
https://www.nlpadel.nl/alles-over-padel/ontdek-padel/wat-is-padel/

Spectaculair

Padel is spectaculair, snel en dynamisch door het gebruik van de wanden. Bovendien is padel attractief om naar te kijken. Op Youtube vind je veel prachtige rally’s, kijk maar eens bij World Padel Tour: https://www.worldpadeltour.com/en/

KNLTB en padel

De KNLTB richt zich heel actief op padel en verwacht dat in 2024 op zo'n 400 locaties 1100 padelbanen zijn. 
Weet je dat je padel het hele jaar door kunt spelen, dus ook in de wintermaanden? En dat je ook aan de KNLTB-competitie kunt meedoen?
Is jouw interesse gewekt? Op de site van de KNLTB vind je heel veel informatie.

Op de subpagina Padel updates, lees je de voortgang van de aanleg van de banen. Deze pagina is alleen toegankelijk voor leden van IdB (dus eerst even inloggen) 

IdB heeft ook een eigen website voor padel : www.PadelinHoofddorp.nl